Osteopathie

Voor o.a. Rotterdam, Den Haag, Delft, Leiden, Eindhoven, Tilburg en nog meer steden

vrijgezellenfeest.jpg

Osteopathie

De term osteopathie is in 1874 in het leven geroepen door de Amerikaanse Andrew Still. Meneer Still was van mening dat er een correlatie was tussen de mobiliteitsvermindering van mensen en de ziektes en aandoeningen die optreden. Simpel gezegd, hoe slechter je mobiliteit, hoe meer je vatbaar wordt voor allerlei kwaaltjes en aandoeningen. Met osteopathie ontwikkelde Still een behandelmethode waarmee je de mobiliteit van de mens positief kon beïnvloeden. Dit met doel het lichaam weer sterk en weerbaar te maken tegen eventuele aandoeningen. In de periode hierna heeft de osteopathie zich sterk geëvolueerd. Het was dan pas ook in 1985 toen de eerste osteopaten zich vestigden in ons Nederland. Omdat de osteopathie de laatste jaren veel succes kent, maken veel instanties zich nu hard om osteopathie te scharen onder de reguliere geneeskunde. Osteopathie wordt omdat het nog niet onder de reguliere geneeskunde valt, niet primair overwogen als remedie tegen diverse kwalen en aandoeningen. Toch lijkt osteopathie erg effectief te kunnen zijn tegen een breed scala aan klachten en aandoeningen. Vooral mensen die met rugklachten, sportblessures, darmklachten en nekklachten kampen, zijn vaak lovend over de behandelmethode. Omdat de behandeling sec met de handen wordt toegepast, is de behandeling ook zeer laagdrempelig. Het is zo laagdrempelig dat tegenwoordig osteopathie ook populair is bij baby’s, kinderen en zelfs dieren. Bijvoorbeeld honden. De behandeling wordt als vriendelijk beschouwd en gezien de beperkte duur van de gemiddelde behandeling, wordt de behandeling ook als tijds- en kosteneffectief gekenmerkt. Osteopathie richt zich op de algehele staat van het lichaam. Veel mensen ervaren dat ze zich aanzienlijk beter voelen na een behandeling. Tot zelfs herboren. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om gebruik te maken van osteopathie. Mocht je je nou afvragen of je direct bij de osteopaat terecht kan. Dat kan. Er is geen medische verwijzing nodig en een vrijblijvend gesprek is altijd aan te raden om te verkennen wat de mogelijkheden zijn. Ook kan osteopathie prima toegepast worden naast andere behandelingen. Dit kan je uiteraard allemaal in overleg plannen met je behandelaar zelf. Mocht je interesse hebben in osteopathie en een eventuele behandeling. Dan helpen wij jou graag verder met het vinden van een passende praktijk. Kijk snel op deze pagina voor een osteopaat bij jou in de buurt.

Osteopaat

Osteopaat in uw stad of regio

Een bezoek aan de osteopaat kan leiden tot positieve effecten voor je gezondheid. Wij helpen je daarom graag op weg met het vinden van een passende therapeut die beschikt over voldoende beschikbaarheid:

- voorkom lange wachtrijen
- we koppelen u enkel aan een therapeut die is aangesloten bij de betreffende beroepsvereniging (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) )
- onze service is gratis
- geen gevoelige privacy problematiek: we vragen u niet om uw klachten/reden van het aanstaande bezoek. Ook verwijderen we uw contactgegevens na 3 maanden (zie onze privacy statement).

Indien u onderstaand contactformulier in zou willen vullen, brengen wij u geheel vrijblijvend in contact met een therapeut in uw stad of directe regio. Met deze therapeut kunt u dan rechtstreeks de reden van uw mogelijke bezoek bespreken en bekijken of u tot een daadwerkelijk bezoek zult overgaan.

Stel uw vraag

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. Lees daarin hoe zorgvuldig we omgaan met privacy.

Osteopaat in diverse regio's

Regio Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse:                      Osteopaat Rotterdam
Regio Den Haag, Zoetermeer, Voorburg:                         Osteopaat Den Haag
Regio Delft, Rijswijk:                                                 Osteopaat Delft
Regio Leiden, Katwijk, Alphen a/d Rijn:                            Osteopaat Leiden
Regio Eindhoven, Helmond, Valkenswaard:                    Osteopaat Eindhoven
Regio Leiden, Katwijk, Alphen a/d Rijn:                            Osteopaat Leiden

NOGGEZONDER.NL
Nog gezonder

Noggezonder.nl

Noggezonder.nl van chiropractor, voetreflexmassage, acupunctuur tot osteopaat.

NL: www.noggezonder.nl

Onze voordelen

  • Diverse opties bij u in de regio
  • Geen extra kosten voor tussenpersonen
  • Boek direct bij de praktijk

Snel naar

  • Voetreflexmassage
  • Chiropractor
  • Osteopaat
  • Acupunctuur